PMR aktivační vycházka Dub

Krásné počasí nás 29.12.2016 odpoledne vytáhlo ven. Vzal jsem PMR s tím, že by třeba cestou mohla klapnout jedna aktivace do PMR Kopců Martina Kbely. Moc jsem se netěšil, že by se podařilo spojení z 444m vysokého Dubu na Roberta Křelina, který měl ohlášený portejbl na o 300 metrů vyšším Kozákově. O to větší byla radost, že jsme to 104km dlouhé spojení uskutečnili.

Cesta z města

Dub je kopec kousek va mým domácím QTH. Modré nebe a prosluněné stráně za městem nás nenechaly doma. Juknul jsem k Jerrymu na DX nástěnku. Robert Křelina je na Kozákově.  Vzdálenost přes 100km a kopce nad Sázavou zaclánějící ve výhledu, to nebylo příliš nadějné.

Nejprve jsme s překvapením prošli kolem stanu postaveného ve zmrzlém údolí u Vorlinského potoka a pak jsme pokračovali úbočím Jinošova vzhůru na Dub.

Stan u Vorlinské nádrže v mrazu
Stan u Vorlinské nádrže v mrazu

Pod kopcem – vysílačka se rozkašlala

K mému překvapení začala Sencorka přiklapnutá na náprsní kapsu chchlat už u paty kopce kolem 415 m n. m. Ještě pár kroků směrem na kopec a bylo z toho první spojení s Robertem. Zaradoval jsem se, když jsem se dozvěděl, že ještě zůstává na kopci a přišlápl jsem, abych zvládl s jeho pomocí aktivaci.

Pod Dubem, za Dubem
Pod Dubem, za Dubem

Slunce viselo nad Jinošovem a na Dub to nebylo daleko, jak je vidět z fotografie. Problém je, že poe mezi mnou a kopcem bylo rozmrzlé, takže jsme museli nejprva úbočím Jinošova na jih. Potom po kraji les na západ, čímž se lze dostat nad Dub a pak se spustit na sever k vrcholu kopce. Tak to chvíli trvalo.

Spojení z vrcholu kopce nejprve nešlo. Když jsem udělal metrový úkrok stranou, letělo to hned R4. Jak to celé bylo se můžete podívat v krátkém videu, které je součástí videoblogu. Tak brzy na slyš a 73!

Přečtěte si také: Rozhledny Babka a Bohdanka

 362 total views,  1 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x