Vyhodnocení Přehlídky Malých Radiostanic 2021

Přehlídka Malých Radiostanic 2021 byla poznamenána nejen covidem, ale i změnami v podmínkách Facebooku. Nějak jsme to přežili a sešlo se nám za ten rok celkem 303 soutěžních příspěvků. Hodnocení se vyklubalo s velkým zpožděním, protože celý leden řeším rozjezd nového ročníku na Facebooku. Snad se to podaří. Ale teď k loňskému ročníku.

Během roku dorazily soutěžní příspěvky od 21 soutěžících. Vyhodnoceno je ale jen 18 soutěžících. Pořadatel se totiž  podle pravidel do konečného pořadí nepočítá a další dva soutěžící bohužel během ročníku soutěž opustili. Jinak ale soutěž loni stejně jako předloni lámala rekordy v počtu bodů na prvních místech, kde ti nejlepší sáhli na více než 2000 bodů za rok.

Jak to dopadlo – zajímavé příspěvky těch, kdo se nevešli do TOP10

Všechny dále zmíněné příspěvky si můžete rozkliknout, protože zveřejněné fotky (nebo aspoň jména soutěžících) jsou prolinkovány na příspěvky, které by vám měl Facebook zobrazit, i když třeba nemáte na FB účet.

Někteří soutěžící bohužel odnesli covidovou situaci i právě v naší soutěži, kde v době totálního lockdownu bylo změněno hodnocení, aby soutěž nenabádala k porušování státem nařízenýmch omezení. Nejvíc na to doplatil Karel Mariánky (18), který s klasikou Sencor SMR 600 dostal kvůli tomu jeden jediný bod. Doufám, že se do soutěže zase vrátí a přidávám jeho fotku ze soutěžního příspěvku, který by bez kovidové změny místo za bod byl za 24.

SENCOR SMR600 - Karel Mariánky
SENCOR SMR600 – Karel Mariánky

Soutěžící, kteří neměli za rok více než 100 bodů se nedostali do TOP10. Přesto i oni poslali pěkné příspěvky, kterými jsme se mohli kochat a motivovat se k tomu, abychom vyrazili na vlastní portejbl.  Kromě Karla Mariánky to byli Janek Slabce (17), který zase doplatil na problémy s Facebookem a dostupností dat. Tyhle výpadky se dotkly vícero soutěžících. Reakce likerů jsem všem doplnil ručně ve stejný den. Facebook už odmítl vydat aktualizované počty. Tímto se všem omlouvám, ale přes dlouhé jednání se Facebook nakonec ukázal jako jednoznačně silnější hráč něž já. A tak jsem udělal, co se dalo. Nakonec se všechno technicky pokazilo ještě na Nový Rok a tak vyhodnocení dělámze zálohy z 1.1. Stejně  jako Janek na tom byl i Radek Lichnov (16), jehož zimní fotku z protejblu na Velkém Javorníku přidávám.

Radek Lichnov /p Velký Javorník
Radek Lichnov /p Velký Javorník

Podobně na tom byl se svým jediným příspěvkem Michal Hrádek (15) /p Skořice. Místo má zajímavý název a Michal hodnotil Skořici ve svím příspěvku jako dobré QTH.

Po dvou soutěžních příspěvcích vložili do soutěže loni Honza Zeleneč (14), Salamndr Velká Bystřice (13) a Matěj Brno (12).  Co se může na portejblu přihodit, zdokumentoval Honza Zelenč svojí společnou fotkou s pašákem. Že by pašík také vysílal, Honza v příspěvku nepotvrdil. 🙂

Honza Zelenč /p rozhledna Varhošť
Honza Zelenč /p rozhledna Varhošť

Se třemi soutěžními příspěvky se vložil do soutěže Hany Všelibice (11) (alias slivovice). Klasikou loňského roku je stanice Motorola T42, kterou Hany použil při svém soutěžním portejblu na budíkově.

Hany Všelibice /p Budíkov
Hany Všelibice /p Budíkov

Jak to dopadlo – TOP10

Michal Čáslav (10) zveřejnil celkem 6 soutěžních příspěvků. Přestože celou polovinu postihlo změněné lockdownové hodnocení. dostal se do TOP10.  Určitě má na tom podíl i jeho stanice Midland G9Pro.

Midland G9Pro Michala Čáslav
Midland G9Pro Michala Čáslav

V TOP10 se loni umístil se svými 6 soutěžními příspěvky také vítěz PMR 2019 Apache Znojmo (9). Jeho Motorola T80 Extreme jistě podává dobré výsledky, ale asi jeho oblíbenější stanicí je Vertex Standard VX-146, které najdete i v jeho dalších soutěžních příspěvcích.

Apache Znojmo /p Mlýnek a jeho Motorola T80 Extreme

Celkem 8 příspěvky se do loňského ročníku PMR 2021 zapsal Tom Kdyně (8).  Zaujala mě jeho sestava radiostanic Midland G9Pro, Intek MT-5050 a Sencor SMR600. Naprostá klasika kombinovaná s kvalitou.

Vysílačky Toma Kdyně
Vysílačky Toma Kdyně

Apache Znojmo /p Mlýnek a jeho Motorola T80 ExtremePrvní dáma naší soutěže Eva Rokycany (7) obsadila tentokráte sedmé místo. Snad je to pro ni šťastné číslo. Do vyhodnocení zařazuji fotku z jejího portejblu na Kloboučku.

Eva Rokycany /p Klobouček
Eva Rokycany /p Klobouček

Jak to dopadlo – rozšířené pódium

Vítěz prvního ročníku Jarda Velké Poříčí (6) se vešel loni na rozšířené pódimu díky svým 12 soutěžním příspěvkům. Přestože Jarda získal koncesi a věnuje se radioamatérským pásmům, na PMR nezanevřel a podněty od něj přijímáme s radostí apotěšením všude, kam vstoupí (včetně vstupu do ledových vod otužileckýách).

Jarda Velké Poříčí /p Říp
Jarda Velké Poříčí /p Říp

Richard Barrandov (5) se svými 14 soutěžními příspěvky také zařadil na širší pódium a mě osobně pozitivně šokoval získáním licence a pokračováním na tomhle našem neradioamatérském pásmu.  Sencor v Richardově ruce na Děvíně to je naprostá klasika, která si zaslouží vložit do hodnocení ročníku.

Richard Barrandov /p Děvín
Richard Barrandov /p Děvín

Venda Brdy (4), vítěz předloňského ročníku, zůstal letos jen stupínek pod bednou. A protože jeho portejbly vždycky stojí za to, stačilo mu k tomu pouhých 9 soutěžníchpříspěvků.

Venda má PMR občas plnou hlavu
Venda má PMR občas plnou hlavu

Jak to dopadlo – tři na bedně

Na třetí místo tentokrát nebylo potřeba dosáhnout tisíců bnodů. Obsadil ho Rosťa Brdy a i jeho bronzový účet byl bohatý díky 30 soutěžním příspěvkům.  Že se rosťa nebojí ani mrazu a sněhu, o tom svědčí i tato fotografie z Kloboučku.

Rosťa Brdy a jeho lídlovka SFG 8000 B2 na Kloboučku
Rosťa Brdy a jeho lídlovka SFG 8000 B2 na Kloboučku

Druhý a tentokrát více než dvoutisícový svým bodovým zápisem byl Tom Praha (2). Jeho 67 soutěžních příspěvků svědčí o skvělé aktivitě. Je těžké vybrat to nejlepší, takže čistě namátkou dávám fotku z QTH na Vinici.

Tom Praha a jeho Intek na Viniici
Tom Praha a jeho Intek na Viniici

Vítězem PMR 2021 se stal s výsledkem přesahujícím 3000 bodů za téměř sedmdesát soutěžních příspěvků

Lides Úvaly. 

I z jeho nadupaných příspěvků je zěžké bybrat, a tak ho tu máme s mojí oblíbenkyní Motorolou T6 na rozhledně Vinice a paj ješt s Lidlovkou na Ještědu

Lides Úvaly na Vinici
Lides Úvaly na Vinici
Ještěd a Lides Úvaly se svými stanicemi
Ještěd a Lides Úvaly se svými stanicemi

Gratuluji medailistům a děkuji všem za vaše příspěvky, kterými nejen soutěžíte, ale taky přibližujete naše hobby dalším lidem. Slovem i obrazem se podílíte na popularizaci PMR.

Pamětní list najdete tady..  (Jmenovité pamětní listy budou účastníkům rozeslány pomocí Messengeru & FB.)

Jo a ještě bych zapomněl. Tady jsou stupně nejen vítězů…

Konečné pořadí PMR 2021
Konečné pořadí PMR 2021

Ještě jednou díky za všechny vaše soutěžní příspěvky a ať vám to lítá (a fotí) i v roce 2022.

Tomáš Vlašim

https://www.facebook.com/groups/pmr.vcechach.net

 

 20,354 total views,  2 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš 7
Tomáš 7
2 let před

Škoda té fixace na Facebook. Věřím, že nejen pro mě je to nepřekonatelná překážka, stejně jako členství v KSČ nebo buchtičky s krémem.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x