PMResuscitace 2022-2023

Rok 2022. Divný rok. Boj s FaceBookem o zachování soutěže Přehlídka Malých radiostanic. Boj o každý vlastní portejbl. Boj o to, jestli a o čem vlastně napsat čláenek. Rok 2022 utekl a na tomto webu nepřibyl žádný článek kromě vyhodnocení Přehlídky Malých Radiostanic za rok 2021. Jsme o rok dál a vyhodnocení za rok 2022 stále chybí. Dá se to vysvětlit? Pokusím se.

Přehlídka Malých Radiostanic 2022

Především chci poděkovat všem, kdo loni přidávali svoje příspěvky do soutěže. Taky vás chci ujistit, že vyhodnocení ročníku bude následovat co nejdříve po tomto článku. Pro mě osobně byl  loňský ročník PMR 2022 především ročníkem boje s pravidly FaceBooku. V předchozích ročnících vyhodnocoval soutěž můj script (softwarový robot), který z facebookové skupiny přenášel výsledky jednotlivých příspěvků do hodnocení. Bohužel tento robot byl zařazen do kategorie komerčních programů a FB na mě začal pohlížet jako na podnikatele, který prostřednoctvím tohoto scriptu podniká a začal na mě uplatňovat stále ostřejší požadavky, kterým jsem jen-tak-tak stíhal. Krize vyvrcholila, když jsem prošvihl termín na splnění dalšího požadavku v době, kdy jsem byl na dovolené. A to byla konečná. FB vypnul robota a v podstatě uzamkl všechny rozumné cesty k obnovení.  A tak jsem na chvíli rezignoval. Ale nakonec jsem se rozhodl vyhodnotit PMR2022 ručně. Výsledky se dozvíte v příštím článku.

Výhled 2023…

Rok 2023 už začal. Bude lepší. Soutěž pokračuje. Nespoléhám na FB, zkusím ruční hodnocení. Pokud to nepůjde, v záloze je systém nezávislý na FB. Ale co je hlavní… ať už se v roce 2022 dělo cokoli, a ať se bude cokoli dít ve světe PMR v roce 2023, vždycky nám zůstává radost z vysílání, radost ze spojení na 446MHz a radost ze života nezávisle na čemkoli. Jsme sví!!! A navíc i kdyby se třeba rozsypaly komunikační sítě GSM, my jsme stále v kontaktu na 446MHz. V rodině, v komunitě, nebo kdekoli bude potřeba. Pamatujme na to.

LOVE PMR

Tak jo a teď to hlavní. Pásmo PMR má něco, co ostatní pásma postrádají. A my všichní, kdo na tomhle pásmu vysíláme, bychom si to měli uvědomovat a střežit to. Na rozdíl od ostatních pásem (včetně CB)  PÁSMO PMR JE OPRAVDU PRO KAŽDÉHO. Jak je to možné? Je to kombinace různých faktorů. Technika, kterou na pásmu používáme, je dostupná opravdu komukoli. Na pásmu pracují radiostaice od dětských hraček, přes radiohodinky a dětské chůvičky až po běžné PMR radiostanice a profesionální stanice. Opravdu velký rozptyl. Pro všechny platí stejná pravidla. A ta jsou při použití legální techniky, selského rozumu a trochy slušnosti taková, že člověk může i bez jejich znalosti vysílat, aniž by nadělal nějaké zásadní škody.  Proto se musíme vzájemně respektovat. Podle pravidel je případné spory možné stejně řešit jedině vzájemnou domluvou. A tak dále…

Prostě PMR forever and for everybody!

Vždycky PMR!

 586 total views,  1 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x