PMR z krtiny na Černém Mostě (Praha)

S PMR do Prahy. Jak jinak? Bez vysílačky do Prahy nejezdím. Leda bych si ji zapomněl doma.  Tentokrát jedeme opět na Černý Most.  Už minule jsem zkoušel krtinu u OD IKEA. Je z ní docela pěkný výhled na jih až jihozápad. A opět se potvrdilo, že odtud jde udělat i PMR spojení.

Huzá za roh! Čeká tam Čeněk!

Po příjezdu na autobusovou zastávku IKEA jdeme rovnou skrz podzemní garáže směrem k jihozápadnímu rohu budovy. Krtina vhodná k vysílání se tyčí jen kousek odtud. Přejdeme ulici (vjezd do garáží) a po dvaceti metrech jsme na úpatí. Stoupání na vrchol je prudké, ale krátké. Nahoře se otevírá panorama, které je nejprve schované za keřem s červenými šípky.

PMR Černý Most za šípkovým keřem
PMR Černý Most za šípkovým keřem

Na vrcholku pěkně fouká. Dávám výzvy. Brzy se ozývá Karel Počernice /p Čeněk. O tom kopečku uprostřed golfového hřiště vím už několik let. Karel mi potvrzuje, že je přístupný a jde tu udělat PMR portejbl a kopeček aktivovat. Chvíli se oba radujeme, že se povedla aktivace do PMR Kopců. Pak si ale uvědomíme, že jsme nejspíš oba ve stejném lokátoru. To se bohužel potvrzuje. Dělí nás odhadem tak něco  přes půl kilometru. Je po aktivaci.  Ještě chvíli povídáme a čekáme, jestli nepřijde nějaký brejk. Vítr fouká čím dál tím protivněji. V dálce nad západním obzorem se houfují černá mračna. Asi nám vezou vodu. Po chvíli se loučíme a já zkouším ještě dávat výzvy.

Vrané a Velká skála

Pomalu se chystám utéct do tepla. Vtom se ale ozve Radek Troja /p Velká skála. Hned si vybavují to krásné místo s výhledem na Prahu. Dělí nás 11,6 km. Na mé straně ale stojí celé sídliště Černý Most a terén se zvedá vzhůru. Přesto je to krásně čitelné. Po dokončení spojení ještě poslouchám, jak dělá Radek spojení do Vraného. Podle hlasu bych typoval, že je tam Pavel Praha. Zkouším na něj brejkovat, ale je to jednosměrka. Při psaní tohoto článku si svoji domněnku ještě ověřuji v denících PMR Kopců. Je to tak, byl to Pavel Praha při jedné ze svých aktivací. Pak už scházím dolů. Na úbočí krtiny ještě slyším znovu Karla Počernice. Zřejmě dělá spojení s Radkem Troja. Že by nakonec Čeněk aktivoval?

Byla to příjemná půlhodinka na krtině.  Ještě při prohlížení nábytku uvnitř OD IKEA jsem na něj vyhlédl únikovým východem. Je to opravdu přerostlá krtina, jak můžete vidět na přiložené fotografii.

Doufám, že se zase brzy bdu moct zaposlouchat do pražského éteru na vlně 446 PMR.

QTH krtina Černý Most
QTH krtina Černý Most

 389 total views,  1 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Johan
Johan
7 let před

Jo jo, kde jsou ty časy, kdy jsem kolem téhle haldy „zbylé“ zeminy, co tam zůstala sídlištním dětem pro radost ze sáňkování, chodíval od metra na privát, netuše nic o PMR….

1
0
Would love your thoughts, please comment.x