PMR 2020 – květen

Zájem o PMR vysílání potěšitelně roste i mezi dalšími živočišnými druhy. Důkazem jsoui některé květnové fotografie, namátkou uvádím tura domácího a psa. Osobně jsem se při portejblu setkal se zájmem o PMR ze strany oslů a bizonů v okolí Javorové skály. Ale o tom až někdy jindy.

Z dosvadních celekm 19 soutěžících v Přehlídce Malých Radiostanic 2020 se jich v květnu o body popralo celkem 12.  Někteří testovali stanoviště pro PMR štafetu nebo EBH, jiní se pokusili vylovit body ze středečního šrumce při NovContestu, jiní si prostě jen tak vyšli na portejbl. Zkrátka každý na to šel, jak mu bylo milé. A i o tom je PMR vysílání.

První trojice

Svoji pozici na špici potvrdil tentokrát i svým květnovým výkonem Venda Brdy, který si připsal do svého úctyhodného skóre v pátém měsíci dalších 471 bodů. Z toho největší příděl (102) mu přinesl soutěžní příspěvek hned z počátku měsíce, kdy se 2.5. toulal po brdských osmistovkách.

Ještě o něco více bodů za jediný příspěvek (113) než Venda Brdy měl druhý muž celkového pořadí i května Tom Praha. Ten nejvýnosnější soutěžní příspěvek vznikl na portejblu v Krkonoších. Za květen si Tom došel na portejblech pro 358 bodů.

Pořadatel se do celkového pořadí nezapočítává, a tak jen informace – Tomáš Vlašim 158 bodů za květen a 48 bodů ze nejtučnější příspěvek z vrchu Březák (rozhledna Špulka) při NovContestu.

Lides uvaly vybojoval za květen svých prvních 133 bodů a vyhoupl se tak hned do prostředka soutěžního pole v průběžném pořadí, a když nepočítám pořadatele, sáhl si Lides i na třetí místo v měsíčním hodnocení.  Asi by byl vítězem nevyhlášené kategorie Skokan měsíce. Nejvíce se na tom podílel večer NovContestu, kdy mu nejen díky 31 spojením přistálo na účtě 52 bodů. Vítej na palubě!

Další bojovníci a bojovnice

Karel Mariánky podobně jako Venda Brdy zabodoval nejvíce 2.5., kdy si za příspěvek z Klínovce a Křížové hory připsal 55 bodů. Celkem jich v květnu doplnil do svého průběžného skóre 97.


Eva Rokycany si pořídila v květnu do soutěže krásných 69 bodů. Za příspěvek z novcontestového pizzového portejblu na Radyni jich přibylo 44.


Tom Kdyně se přidal do soutěže právě v tomto krásném měsíci a svým prvním a zatím jediným příspěvkem v květnu dosáhl na 52 bodů. Vítej v soutěžním kolotoči.


Na 48 bodů v květnu dosáhl osvědčený, vytrvalý a kvalitní borec skrývající se za značkou Expedice Žába a klamající všechny soupěře využíváním nejtajnějších zákoutí pravidel, jakými je třeba zasílání soutěžních příspěvků e-mailem, což je mimochodem naprosto legální, fér a chvályhodné a navíc použitelné i pro ty, komu FaceBook nepřirostl k srdci. Jeho portejbl na Mandavě mu přinesl 32 bodíků. Příspěvek je nadepsán jménem pořadatele, jako je tomu u všech soutěžních příspěvků zaslaných e-mailem. Pro hodnocení je rozhodující volačka v hranatých závorkách. Pozor, na střeše vozu jsou neviditelné vysílačky. Fejsbůk je totiž schoval mimo výřez, takže klikněte na fotku a uvidíte to v celé kráse.


Třetí muž průběžného pořadí Apache Znojmo dosáhl v květnu i za jediný soutěžní příspěvek s dvěma spojeními na celých 30 bodů. Vděčí za to nepochybně svým vždy kvalitním a krásným fotografiím, které přitahují soutěžní lajky někdy více než anténa jeho Vertexky přitahuje radiové vlny, a tak přitahuje jistě i nové zájemce o tohoto krásného koníčka, kterého Apache (jak je zřejmé i z přiložených fotografií) úspěšně kombinuje s cyklovýlety v jeho krásném kraji kolem Znojma.


Michal Čáslav během půlhoďky na Komárce vyluxoval z éteru 14 spojení a spolu s lajky za jeho midlandovsko-psovský příspěvek si došel pro celých 21 soutěžních bodů.


Rosta Brdy získal v květnu během jediného dvoulokátorového portejblu 22 bodů kde jinde než v Brdech.


Radek Lichnov stejně jako další borci využil v květnu středeční NovContest, aby z éteru vylovil 6 spojení a spolu s lajky dosáhl na 16 bodů.

Poděkování a výsledkové grafy

Díky za všechny vaše soutěžní příspěvky, fotografie, videa i povídání. Děláte tak radost z PMR vysílání nejen sobě, ale i mnoha dalším a podílíte se tak i na propagaci našeho společného hobby.

Ať vám to lítá a máte z toho radost. Naslyš v červnu se těší

Tomáš Vlašim.

A ještě grafické pořadí nejdříve za květen a potom za prvních 5 měsíců celkem.

 

 

 

 894 total views,  1 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x