PMR 2020 – březen

Březen 2020 je asi měsíc, na který nikdo z nás jen tak nezapomene. Ale nebojte se, já to slovo začínající na K nenapíšu. Protože se vysílalo i tak o sto šest (teda v případě PMR spíš čtyři čtyři šest). Tak se hned pustíme do hodnocení za měsíc březen.

Hodnocení aneb Kdo byl na bedně

V březnu přišly soutěžní příspěvky od 11 soutěžících. Chyběl pouze jeden z dosavadních soutěžících, a to Milan Bělá. Tentokrát to vezmeme pěkně odshora, od těch, kdo se vešli na bednu.

Nejvíc bodů (587) posbíral během svých 9 portejblů Venda Brdy. Už podle volačky je jasné, které kopce mu ty body umožňují. A nejvíc mu v březnu nadělila dvojka Tok a Houpák. Skvělých 123 bodů! Pravda je, že tento výsledek mám pevný základ v deníku se 102 spojeními. Je to halda spojení umožněná tím, že Venda přebíhal mezi dvěma sousedními lokátory na Toku. I taková místa jsou. Já mám rád to na vrcholu Pradědu JO80OB/OC.

Druhé místo na bedně patří s 362 body Tomovi Praha. O jedno místo za Vendou Brdy a taky o jeden soutěžní příspěvek. Ten nejlepší mu přinesl 85 bodů, z toho 70 za spojení.

Třetí příčku obsadil díky 188 bodům v březnu Bručoun Jirkov. Nejlepší soutěžní hlášení pochází z Mezihořského vrchu a na tomto výsledku se podílelo 44 body.

První dáma těsně pod bednou a ti další, kdo do toho šli

Eva Rokycany tentokrát jen těsně o 2 bodíky nedosáhla na 100 bodů a s 98 body obsadila pěkné čtvrté místo. Stačila jí k tomu pouhá 4 soutěžní hlášení! To nejlepší z kopce Maršál bylo za 33 bodů.

Páté místo patřilo Radkovi Lichnov (85b), který si přivezl nejlepší výsledek z portejblu na ještě stále zasněženém Ondřejníku.

Šestý v březnu skončil Honza Třebušín (75b) se dvěma soutěžními příspěvky. Tady je ten lepší (46b), který vznikl behem NovContestu.

Jen pro úplnost sedmý je za březen pořadatel Tomáš Vlašim (70b), ale do ročního hodnocení se nepočítá. I jeho nejlepší příspěvek vznikl během NovContestu.

Expedice Žába sice na osmém místě získala 67 bodů, ale do značné míry se na tom podílely technické přesuny soutěžních příspěvků z minulých období v souvislosti s přechodem posílání soutěžních hlášení e-mailem, facebookem a posléze znovu e-mailem. Tady je březen v podání Ex. Žába.

Apache Znojmo (64b), jak víme, se věnoval v březnu jiným aktivitám ve prospěch PMR komunity ale i dalších pásem, takže jeho výsledek v březnovém kole PMR 2020 je 9. místo. Z jeho příspěvků vybírám ten, ve kterém je vše podstatné řečeno na fotografiiích (jarní kytičky, rouška i nový zápisník portejblových spojení).

Honza Jihlava (29b) skončil desátý, ale od mě dostává extra pochvalu za originální foto. Jednou ho budu ukazovat vnoučatům, až se budou u čit o pandemii 2019-2020.

Víťa Krnov tentokrát za jediné hlášní obdržel 18 bodů, které mu stačily na 11. místo. Toto soutěžní hlášení umožnil (stejně jako některá další) NovContest Martina Kbely. Noční vysílání má něco do sebe.

A na závěr ještě souhrnná tabulka, graf a poděkování všem, kdo na portejblech fotíte a natáčíte, přispíváte do soutěže Přehlídka Malých Radiostanic 2020 a propagujete tak náš společný koníček. Z tohoto pohledu je cenný každý váš příspěvek, ať už vás vynese na bednu nebo s ním zůstanete skryti v pelotonu soutěžících. Vaše příspěvky skryté nejsou a ukazují, jaké je PMR vysílání. Díky vám všem!

Tomáš Vlašim

Průběžné hodnocení soutěže aktualizované každý den zobrazíte kliknutím SEM.

Graf a tabulka březnového kola – samostatné hodnocení měsíce března:

 

 784 total views,  2 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x