PMR 2020 – únor

Nejkratší měsíc roku byl sice letos o jeden den delší než obvykle, přesto už je za námi. Pojďme se podívat, jak vypadal v soutěži Přehlídka Malých Radiostanic 2020.

Co se změnilo v pořadí soutěže

Během února se rozrostlo startovní pole soutěže z 8 na 10 soutěžících a únor také do jisté míry zamíchal s pořadím. V lednu stáli na bedně Tom Praha, Venda Brdy a loňský vítěz Honza Třebušín. První dva si již v lednu začali vytvářet zajímavý náskok pro další měsíce soutěže. Tom Praha se dokonce již v lednu dostal výrazně přes 200 bodů a Vendovi Brdy scházelo k této hranici jen 10 bodíků. My ostatní jsme se v lednu nedostali přes stovku. Únor přinesl ale nečekaně příznivé podmínky, a tak o portejbly nebyla nouze a pořadí se začalo měnit a počet soutěžících se také zvýšil. Na prvních dvou místech po dvou měsících sice zůstali Tom Praha a Venda Brdy (oba atakovali jen za únor hranici 300 bodů, ale nedosáhli na ni), ale v únoru zabral také předloňský vítěz Apache Znojmo. Ten se tak vyšvihl díky únorovým 118 bodům přes Honzu Třebušín na třetí místo a Honzu Třebušín během února také předstihl o 15 bodů Radek Lichnov.

Únorové příspěvky Přehlídky Malých Radiostanic 2020

V únoru se stejně jako v lednu nejlépe dařilo Tomovi Praha, který už se po dvou měsících dostal přes 500 bodů. Jeho nejúspěšnějším soutěžním příspěvkem se v únoru stal ten z portejblu na Anenském vrchu během kouzelné DX soboty 8.2. Kromě 66 bodů do soutěže i jemu přinesl krásný DX s Candátem Praha (portejblujícím na šumavském Můstku) dlouhý 266km.

Druhý muž února i celkového průběžného Pořadí Venda Brdy připsal ke svému kontu v únoru 270 bodů a nebýt toho, že ve dvou příspěvcích zřejmě udělal překlep ve své volačce (jeden, druhý), i on by na konci února měl na svém soutěžním účtu více než 500 bodů. Věřím, že si příspěvky opraví a body mu přiskočí dodatečně. Prosím i ostatní, věnujte pozornost tomu, co zapisujete do identifikačních údajů svých příspěvků, robot vás hodnotí podle toho, co je v závorkách, nikoli podle vašeho FB účtu. Přidávám Vendův nejúspěšnější únorový příspěvek z oblasti Houpáku a Toku v Brdech z 22.2., který mu přinesl skvělých 91 bodů.

Na třetím místě proběhla avizovaná změna a za samotný únor i průběžně za první dva měsíce si zavěsil bronz na krk Apache Znojmo. Únorové soutěžní příspěvky mu přinesly 118 z jeho celkových 155 bodů. Na tomto bodovém hodnocení se podílely 27 body hned dva jeho příspěvky. Vybírám z nich ten z 15.2., kdy Apache Znojmo portejbloval na Kasárenské křižovatce.

Jak to v po únoru vypadalo na rozšířeném pódiu

V některých sportech se kromě první trojky přicházejí ukázat divákům i další tři soutěžící. Na takovém rozšířeném pódiu se po únoru v průběžném pořadí nacházejí Tomáš Vlašim, Radek Lichnov a Honza Třebušín. Nesmíme ale zapomenout na Bručouna Jirkov, který se do soutěže připojil až v únoru, a tak se sice do průběžného šestého místa nevejde, ale v samostatném únorovém hodnocení obsadil krásné páté místo, kterým odsunul Tomáše Vlašim v únoru na šesté a Honzu Třebušín na osmé místo, protože v únoru se před něj dostala ještě Expedice Žába, jak můžete vidět na následujícím grafu hodnocení samostatného měsíce února.

Výsledky měsíce února 2020

A teď už k příspěvkům rozšířeného pódia. Na čtvrtém místě tam stojí Radek Lichnov, který v únoru nasbíral 104 bodů. Nejvíce mu jich přinesl příspěvek z déixové soboty 8.2., kdy vysílal ze Smrku a podařil se mu tam i parádní 331km dlouhý DX s Pavlem Praha /p Třemšín.

Páté místo obsadil v únoru Bučoun Jirkov. Jeho nejlepší příspěvek obdržel 23 bodů. Vznikl hned 1.2. během jeho portejblu na Medvědí skále.

Na rozšířené pódimu se v únoru vešel ještě pořadatel soutěže Tomáš Vlašim s 84 body. Pořadatelské příspěvky jsou pouze inspirativní a do celkového pořadí soutěže na konci roku nebudou započítány. Ze dvou únorových příspěvků Tomáše Vlašim získal ten lépe hodnocený 63 bodů a pochází z portejblu na Ještědu 8.2. Jeho součástí je i 354km dlouhý DX s Erixonem Partizánske na slovenský Vtáčnik.

Další únorové soutěžní příspěvky

Další soutěžící se v únoru sice umístili pod pódiem, ale jejich příspěvky jsou stejně zajímavé a hodnotné jako ty pódiové. Pojďme se podívat i na ně.

Sedmý v únoru skončila Expedice Žába, soutěžící, který jako první otestoval zasílání soutěžních příspěvků e-mailem a po krátkém pobytu ve facebookové skupině PMR v Čechách se vrátil v březnu k tomuto způsobu zasílání. Je to výzva i pro vás ostatní, kdo FaceBook zrovna nemusíte. Zúčastněte se soutěže také. Posílejte svoje soutěžní příspěvky e-mailem na adresu pořadatele pmr(at)vcechach(dot)net. Expedice Žába potřebovala na své sedmé místo 63 bodů. Z toho největší bodový příděl (25) přinesl portejbl v Kunratickém lese 13.2. ze kterého pochází tento soutěžní příspěvek (v té době vložený ještě přes FaceBook).

Pouze o bod za Expedicí Žába skončil v únoru osmý Honza Třebušín, a to zřejmě proto, že v únoru vložil do soutěže jediný příspěvek, za který obdržel krásných 62 bodů. A to není poslední slovo tohoto příspěvku, protože ho Honza vložil do soutěže až 29. února a body za vaše lajky přiskočí do soutěže teprve v březnu. Už teď jich je 16 a věřím, že přibudou další, protože součástí tohoto soutěžního příspěvku je i krásný třístovkový DX s Expedicí Signál, která v den portejblu (8.2.) operovala na Radhošti.

Závěr startovního pole tvořili v únoru Milan Bělá (který v únoru teprve začal soutěžit) a Eva Rokycany. Oba jen těsně přeskočili laťku 50 bodů, ale to vůbec nevadí. Milanovi Bělá k tomu stačily dva příspěvky a Evě Rokycany příspěvek jediný, za který jí patří jako jediné dámě soutěže můj speciální dík. Evo drž se a pokračuj, vidím, že první březnový příspěvek už v soutěži máš.

Zde jsou jejich únorové soutěžní příspěvky. Lépe hodnocený Milanův vznikl, což není překvapení, právě v onu déixovou sobotu 8.2. na Osici.

Eva Rokycany v únoru vytěžila své body díky příspěvku z 15.2., kdy byla na portejblu na Krušné hoře, udělala tam krásných 17 spojení, a to včetně trojnásobného DX v hodnotě 186km.

Závěrem

Chtěl bych poděkovat všem soutěžícím, že nejenom vysílají, ale najdou si čas i na pořízení fotografií a videí. Těmi pak můžou nejen získávat body do soutěže PMR2020, ale také pomáhají propagovat náš společný koníček. Skupina PMR v Čechách na FaceBooku je veřejná, a tak může inspirovat zveřejněnými texty, fotkami a videy i další lidi, aby při svých outdoorových aktivitách nejen užívali přírodu, ale aby také rozšířili komunitu těch, kdo v přírodě pomocí malých radiostanic překonávají velké i malé vzdálenosti a jsou v kontaktu bez ohledu na to, kde se právě nacházejí. Připojuji ještě průběžné pořadí po dvou měsících soutěže a přeji všem úspěšné březnové portejblování a těším se na krásné nové soutěžní příspěvky.

Díky vám všem.

Tomáš Vlašim

Průběžné pořadí PMR2020 po dvou měsících

(R) Autorem úvodní fotografie tohoto příspěvku je Apache Znojmo. Formát byl redakčně upraven.

 991 total views,  1 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x