PMR 2020 – leden

Leden prosvištěl nadzvukovou rychlostí a zanechal po sobě ve skupině PMR v Čechách pěkných pár soutěžních příspěvků. Jak to zhodnotit? Jednoduše. Díky všem, kdo přidali svoje soutěžní příspěvky plné pěkných fotek a videí i zajímavých povídání do Přehlídky Malých Radiostanic 2020.

Lednové příspěvky Přehlídky Malých Radiostanic 2020

Nejúspěšnější příspěvek vložil do soutěže nejúspěšnější lednový soutěžící, který to valí na plné pecky nejen v této soutěži, ale i v dalších, a tak aspiruje na získání titulu Trojkoruna Krále PMR. No, uvidíme. Rozhodně je Tom Praha jedním ze dvou soutěžících, kterým se už v lednu podařilo překonat hranici 100 bodů. Momentálně má na kontě za svoje lednové příspěvky 258 bodů a díky vašim lajkům mu jistě ještě nějaké přibudou. Tady je jeho nejúspěšnější (devadesátibodový) příspěvek za leden.

Druhým borcem, kterému se podařilo nasbírat víc než stovku bodů, je Venda Brdy. Konkrétně má na kontě za lednové příspěvky 190 bodů, a tak zdatně sekunduje Tomovi Praha. Nejvíc se na jeho výsledku podílel tento (aktuálně dvaačtyřicetibodový) příspěvek. Když se na tento příspěvek podíváte se znalostí pravidel soutěže, snadno zjistíte, proč se Venda Brdy v lednu okradl o minimálně 33 bodů. Možná mohl být i ve vedení, kdo ví. Ale protože průběžné měsíční pořadí není z hlediska ročního vyhodnocení soutěže směrodatné, třeba ještě svůj příspěvek upraví a zhodnotí v rámci pravidel vyšším bodovým přídělem, než který doposud dostal.

Bronz sice patří pořadateli soutěže, ale protože se sám ve výsledném pořadí vynechává, je jeho bronzová pozice pouze virtuální, a to především díky tomuto příspěvku.

Skutečný bronz za leden získává Honza Třebušín s aktuálními 44 body a tímto nejlepším příspěvkem.

Čtvrtý je zatím po lednu se 37 body Apache Znojmo, pořadatel jedné z Tříkorunových soutěží PMR-DX. Pokud se ucházíte o titul Trojkoruna Krále PMR, musíte bodovat i v jeho soutěži. On zabodoval v lednu v Přehlídce Malých Radiostanic tímto novoročním příspěvkem.

Na pátou příčku vyskákala v lednu Expedice Žába svým příspěvkem za 29 bodů, kterému jsem na rozhledně Špulka měl tu čest osobně asistovat, když jsme se tam v lednu setkali s Žánem Braník Praha a Pavlem Praha. Tento příspěvek je také jedním z příspěvků v soutěži Přehlídka Malých Radiostanic 2020, který využívá změny pravidel pro letošní rok. Byl totiž zaslán e-mailem a vystaven pořadatelem soutěže, což umožňuje soutěžit i těm, kdo nemají na FaceBooku svůj účet.  Připojíte se touto cestou do soutěže i vy?

Na velké pódium se v lednu vešla s dvaadvaceti body i Eva Rokycany příspěvkem pořízeým v prvním kole NovContestu Martina Kbely, což je mimochodem také povinná součást soutěžního snažení uchazečů o Trojkorunu Krále PMR. Zde je její noční příspěvek.

V lednu se zapojil do soutěže také Radek Lichnov, který za svůj soutěžní příspěvek ze 17.1. zatím dostal 17 bodů a obsadil tak 7. místo. Zdaleka to nemusí být konečný výsledek, protože lajky mohou přibývat i nadále nejen u jeho, ale i u ostatních příspěvků. Stačí zde na jakýkoli příspěvek kliknout, aktivní link vás přenese do skupiny PMR v Čechách na FB a můžete přidávat body v pdobě lajků svým oblíbeným příspěvkům. Tady je ten Radkův z portejblu na Ondřejníku.

Kompletní žebříček soutežících na konci ledna vypadal takto.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem soutěžícím za všechny jejich příspěvky, které můžete najit, prohlížet si a lajkovat ve skupině PMR v Čechách. Nejjednodušší způsob, jak je najít, je vlevo na stránce skupiny dát vyhledat hashtag #PMR2020. Bohužel některé příspěvky tento hashtag postrádají. Vyzývám soutěžící, aby tuto součást svých soutěžních příspěvků nezapomínali a případně do již zveřejněných příspěvků doplnili. Jednak to umožní najít příspěvek a přidat lajk a tím i body do soutěže, jednak při případném ručním hodnocení soutěže budou zařazeny do hodnocení pouze příspěvky opatřené tímto hashtagem. Popravdě je to jen pojistka, kdyby snad robot, který soutěž vyhodnocuje automaticky, začal stávkovat, nebo kdyby FaceBook zase změnil svoje pravidla a tím automatické hodnocení znemožnil, což už se nám stalo. Doufám, že se to nebude opakovat, ale znáte to…

Vysílejte, foťte, točte a zveřejňujte svoje soutěžní příspěvky přímo ve FB skupině nebo pomocí e-mailu pořadatele pmr(at)vcechach(dot)net. Pomůžete tak propagovat na internetu naše společné hobby. A to je vaší zásluhou a odměnou vždycky, bez ohledu na to, kolikátá příčka vám zrovna v soutěži PMR2020 náleží. Ať vám to lítá.

73! Tomáš Vlašim

 1,378 total views,  1 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x