PMR cestou z Jeseníku na domácí QTH

Na Velikonoční pondělí jsem se vracel z Jeseníku na domácí QTH. Cestou jsem udělal tři zastávky s pokusem o spojení na pásmu PMR. Úspěšný jsem byl až na třetí pokus

Červenohorské sedlo

První zastávka byla nejvýše položená. Červenohorské sedlo, kde jsem vysílal už v září 2013, je sice vysoko, ale z parkoviště jsou výhledy jen v omezeném úhlu zhruba jihozápadními směry. Výzvy na všech kanálech nepřinesly žádné spojení. Počasí ale přálo, a tak jsem se aspoň mohl pokochat pěknými výhledy.

Červenohorské sedlo
Červenohorské sedlo

Květná

Další zastávka se uskutečnila nedaleko obce Květná. Místo s krásným kruhovým výhledem slibovalo možnost spojení. Výsledek byl ale nakonec stejný jak na Červenohorském sedle, takže jsem se zase musel spokojit s krásnými výhledy. Stály za to.

Vojtěchovská rozhledna

Poslední zastávka přinesla kýžený výsledek. Deník s šesti PMR spojeními. Počasí bylo stále pěkné a po první výzvě se spojení začala sypat jedno za druhým. Po patnácti minutách tenhle pile-up skončil a já pokračoval v cestě na domácí QTH. Díky všem za spojení. Deník přikládám pod videem.

 

Tomáš Vlašim /p Vojtěchovská rozhledna 590m

 596 total views,  1 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x