Motorola T82 při skenu určuje subtón

Mototola T82 umí skenovat ve dvou módech. Podívejte se, jak skenuje s určováním subtónů.

Nejdřív kanál, potom subtón

Když vysílačka zaznamená na kanálu signál, zastaví, zobrazí číslo kanálu a nulu. Přejde do skenování subtónů a po nalezení subtónu (zlomek vteřiny) jej zobrazí. Zde je to kanál 7 subtón 3.

Když signál zmizí, vysílačka ještě chvíli zůstává na dané kombinaci kanál / subtón. Pokud v té chvíli zaklíčujete, múžete se spojit s danou stanicí, aniž byste museli řešit, s jakým subtónem vysílala.

Motorola T82 to udělá za vás.

 1,486 total views,  1 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

4 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Žán Braník Praha
Žán Braník Praha
6 let před

Ahoj Tomáši, díky za testy a potvrzení toho co jsem našel i já. Jen ještě jeden doplňující dotaz k handsfree. Pokud je připojenooriginální provedení, jde hlasitost regulovat na tom handsfree nebo jen na stanici? A ještě, je počáteční hlasitost také tak silná jako z reproduktoru? Dík za odpovědi, Honza, 73.

Saruman Brno
Saruman Brno
6 let před

Ahoj Tomáši, máš to vyzkoušeno i v provozu nebo jen v „ab podmínkách“? Jakou technologií to provádí ten subtón scan? Píšeš, že to určí ve zlomku vteřiny, což by znamenalo, že to asi přímo odposlechne, což by bylo co vím skutečně něco nového a snad použitelného. Kterákoliv z mých stanic, co tento scan podporuje, tak to dělá sekvenčně, nejspíš porovnává všechny možné subtóny proti subtónu přijímanému, což je nesmírně pomalé a tudíž, nehovoří-li dotyčný dost dlouho, tak to stejně nezjistím… Mně se zatím nepodařilo v provozu subtón detekovat.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x