Pikador 2016 aneb Vzpomínka na Milana 42

První zářijovou sobotu bylo super počasí. Musím říct, že pořadatel Pikadora Jerry Nové Město to opět zařídil velmi kvalitně. Představte si v takovém krásném podzimním dni dvacku péemerkařů kdesi v terénu na kopcích nebo aspoň krtinách. A kromě nich i řádka těch, kdo dělali spojení, ale nesoutěžili. Tak to byl Pikador 2016.

Milan 42

Jen pro přopomenutí – Milan 42 si to jistojistě zaslouží – asi by nebylo našich PMR aktivit nebýt tohoto prvotního českého PMR nadšence. Právě on, Milan 42 Hradec Králové (občanským jménem Miloslav Vohralík), snažil se prosadit do českého éteru aktivity na 446 MHz. Půlwattový výkon, k tomu anténa, která je anténou spíše jen podle názvu, to byla ta správná výzva. Bohužel Milan 42 v roce 2003 zemřel. Více povídání o něm od Jerryho si přečtěte na tomto odkazu. A právě na Milanovu památku tu máme Pikadora, tedy Memorial Milana 42.

Pikador

Na Milanovy aktivity navázal Jerry Nové Město, kterému vděčíme nejen za skvělý web pro nás pomerančovníky, ale i za propagaci odkazu Milana 42. Pikador je jedním z praktických projevů toho, že Jerry skutečně Milanovu vlajku nese už pěkných pár let stále dál. Díky němu se potkáváme nejen na www.cbpmr.cz ale i každý podzim reálně v soutěži na 446 MHz. V soutěži, která je nejen bitvou o body, ale i dnem, kdy se do éteru současně dostane velká část těch, kdo s PMR pracují celý rok a účastní se i dalších celoročních PMR soutěží.

Pikador 2016
Pikador 2016

Rtuťová kulička v srdci Čech

Letos jsem klasicky na Pikadora nastoupil ve svém rodném kraji. Jako rtuťová kulička jsem lítal kolem Divišova a rozhledny Špulka. Snad bylo poetičtější přirovnání k motýlovi, kteréhožto přirovnání jsem se dopustil na Jerryho stránkách. Dnes se ale při zpětném pohledu cítím spíše jako kulička rtuti. Taky tak těžké nohy jsem měl po soutěži. No zkrátím to. Byla to skutečně fajn sobota. Vážím si toho, co Jerry pro naši komunitu dělá. A pamětní lístek, který jsem umístil do tohoto článku, má mnohem větší hodnotu, než by se mohlo zdát na první pohled. Je za ním přehršel zážitků, milých rozhovorů i vzpomínek na úsilí o navázání spojení na hranici možností těch našich vysílaček-hraček.

Těším se zase na slyšenou,

73! Tomáš Vlašim

 449 total views,  1 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x