S péemerkou na kole na kopec a zase zpět

V sobotu 20. února dopoledne svítilo sluníčko. Ideální chvíle skočit na kolo a využít únorového „jara“. Původně jsem měl v plánu vyjet vlakem a kombinovat to s pěším výšlapem na dva kopce v lokátoru JN79JQ a vedleším. Ale když bylo tak pěkně…

Cestou do vyšších poloh sluníčko stále dělalo, že je jaro. Ale postupně se k němu přidával vítr. Ten způsobil, že misto dvou kót v lokátoru JN79LP (Na Skalkách 604m a Hřeben 574m) jsem nakonec dorazil pouze na Granův vrch a po cestě se stavil „u borovic“ na místě zvaném Ke Skalkovu.

Ke Skalkovu neboli U borovic – kóta 530m u Vracovic

Mimo les byl vítr dost nepříjemný a další kilometry v otevřeném terénu ke zmíněným dvou kótám byly pro mě příliš.

Takže nakonec na pohodu. Šest platných spojení. Vlastně hlavním cilem bylo udělat spojení s Andreou a Pavlem Praha na Boubíně, a to se podařilo. Spojení do Vlašimi bylo krátké, ale to nevadí. A Senior 43 /p Ořech u Prahy bylo příjemné překvapení. Přeci jenom v mém domácím lokátoru a jeho okolí jsou kopce tak nějak nízko a kolem jsou další a vyšší, takže na PMR je každé spojení tak trochu překvapením.

Zpáteční cesta dolů (přes 150 výškových metrů) byla dost proti větru a objevily se i sněhové vločky. Šlapat jsem musel i při slušném klesání, abych dojel do cíle. Trochu promočený, ale šťastný za další zážitek s péemerkou jsem nakonec dorazil na základnu. Už se těším na další PMR portejbl.

 637 total views,  2 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x