PMR a CB vycházka na Kalamajku a Chlum, PE-33

V sobotu a neděli 19.-20.9.2015 probíhala soutěž Podzimní éter 33 (PE-33). Pro ty, kdo nevědí, jedná se o 33 hodin dlouhý závod na pásmu CB. Podrobnosti najdete ZDE. Zvolili jsme sobotní odpoledne pro PMR vycházku na našem oblíbeném okruhu poblíž Dobříčkova na železniční trati Benešov, Trhový Štěpánov.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Kalamajka od Chlumu, pohled směr západ

Kolem půl dvanácté vystupujeme z vlaku na zastávce Dobříčkov v nadmořské výšce 465m. Zapínáme vysílačky na pásmech PMR, CB a sdílenkách 70cm a 2m. Stoupáme směrem na Kalamajku. První hlasy se ozývají z vysílačky na PMR ve výšce 480m. Pokračujeme na vrchol Kalamajky do výšky 513 m n. m. Tady se probouzí CB. Od 11:55 do 12:35 se s ručkou Allamat 95 s cca 60cm dlouhým prutem místo základního pendreku daří 4 spojení. DXem je QSO s Honzou Sulejovice /p Svahová, které měří celých 133km! Na Honzově straně jsou pravda na stožáru pořádné hrábě a navíc dostatek trpělivosti udělat spojení s ručkou. Toho si vážně cením a raduji se z pěkného spojení, kterému asi tak na třetině trajektorie překážejí hory.

CB Kalamajka 19.9.2015

 

Další pokračování se odehrává na PMR. Celkem 6 spojení rozhodně stačí na aktivaci Kalamajky do soutěže PMR Kopce. Daří se i 130km DX na Holubník nejprve s Frenkym Smědava a později ještě s Jerrym Nové město. Kluci ovšem jedou do soutěže PE-33, takže na PMR nemají moc času.

PMR Kalamajka a Chlum 19.9.2015

Z Kalamajky cesta směřuje na 507m vysoký Chlum do vedlejšího lokátoru JN79JR.

Z Kalamajky (vpravo) na Chlum (vlevo) je to 400m
Z Kalamajky (vpravo) na Chlum (vlevo) je to 400m

Lokátorová hranice vede v sedle mezi oběma vrcholy. Z kopce na kopec je to tak 400m, ale v mezilokátorovém měření vzdáleností to dělá 6km, jak je vidět například na spojeních se Sokolem Dobříš z obou vrcholů (kliknutím na mapku se dostaneš na kompletní deník). 129km dlouhé spojení s Milanem Tábor na Sněžce jen o kilometr zaostává za DXem dne. Tři spojení v deníku stačí bohatě na aktivaci Chlumu, a tak se na chvíli ujímám vedení v průběžném hodnocení soutěže.

No a pak už sestupujeme po silničce zpět do Dobříčkova, aby nám neujel vlak. Od zastávky (další lokátor, protože vesnice leží na rozhraní 4 lokátorů) dělám ještě opakované spojení s Vláďou Tři Dvory na CB. A už jede vlak. Bylo to pěkné odpoledne s vysílačkami.

Díky všem za spojení a brzy zase naslyš!

73! Tomáš Vlašim

PMR po Chlumem, v pozadí Kalamajka
PMR pod Chlumem, v pozadí Kalamajka

Flag Counter

 752 total views,  2 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x