Zářijový výlet na Špulku (PMR a CB)

V sobotu 12.9. je krásné počasí. Domlouváme se a už jedu s Honzou Vlašim směrem Divišov, kde je hasičská soutěž. Vyloží mě ve Lbosíně a já spěchám nahoru. Dohlednost dnes není velká, tak do 20km. Ale ještě pod rozhlednou slyším první hlasy na PMR. Takž epod rozhlednou už dělám s pojení s Tomášem Sruby a Robertem Křelina na Kozákově. Během portejblu se slyšíme ještě několikrát. Při sestupu dolů z Kozákova se ozývá Honza Chvaletice. Pak mi ohýbá anténu z ďáblické rozhledny cb18prahalocal. Raduji se ze spojení s Patrikem Opatov nedaleko Berouna. Není to příliš daleko, ale je to přes hory přes doly.

vyskopis_zakriveni_jn79bx-jt

 

Další spojení je DX dne ze Špulky. Ozývá se Andrej Vysoké nad Jizerou z Bílé skály v Jizerkách a hraje parádním rádiem čtyři. 112km DX je na světě.

vyskopis_zakriveni_brezak_bila_skala

Po krátké pauze zaslechnu Míru Nový Knín z Chvojné nad jeho domovským QTH. Příjemné spojení s perfektní slyšitelností. Pak přichází signál k odjezdu. Hasičská soutěž končí a je třeba se včas dostat na místo vyzvednutí. Ale v tom slyším velmi slabě Karla Víchová. Přidávám na hlasitosti a v tu ráno je jeho výzva krásně čitelná. Signálově dnes asi nejslabší, ale pěkné 104km dlouhé spojení trojkou rádiem ze Špulky na Roprachtice.

Takže ze Špulky 8 spojení. Před nástupem do auta ve vedlejším lokátoru u obce Lbosín se ozývají znovu Andrej Vysoké, Tomáš Sruby a Robert Křelina.

Portejbl na Špulce 12.9.2015

A aby to nebylo všechno, domlouváme se s kozákovskými portejblisty na CB spojení, a tak děláme ještě spojení na CB, u mně s ručkou, na druhé straně s ručkou a vozidlovkou. Potěšilo to.

Děkuji všem za dnešní spojení a brzy zase naslyš!

 549 total views,  4 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x