Pikador 2015 z Podblanicka

Sobota 5.9. znamenala pro PéeMeRkaře svátek. Že si to spousta z nás uvědomuje, to bylo jasné už podle tří desítek ohlášených portejblů na stránkách CBPMR. Oblačné počasí nám přálo. A tak byl opravdu čilý ruch na pásmu 446 MHz PMR.

WP_20150912_003

Samozřejmě jako vždycky to nešlo vůbec podle plánu, ale nakonec to (jako skoro vždycky) vůbec nevadilo. Nejprve se trochu pozdržel oběd, takže ve 12 hodin jsem teprve do sebe soukal skvělé švestkové knedlíky. Pak se na mě štěstí usmálo a najednou jsem nečekaně měl k dispozici auto. Vyrazili jsme tedy s mojí drahou protiváhou na rozhlednu Špulka na QTH Březák.

Nějak jsem se na jedné křižovatce zamyslel. Když jsem to domyslel, zjistil jsem, že už jedu 4km po špatné silnici, a tak jsme se rozhodli obrátit pořadí původně plánovaných kót a vysílání místo na Špulce začalo ne Velkonáči. Počasí nádherné, tušili jsme daleké výhledy. Ovšem nikoli z Velkonáče, ten je na to příliš nízký. Nicméně hned po zapnutí vysílačky začalo naskakovat jedno spojení za druhým, a tak bylo hned ještě příjemněji na tomto krásném kopci. Taky se tu urodila většina spojení do Pikadora, tedy 14 QSO.

Po necelé hodině jsme vyrazili na východ směrem ke kótě Vrchy, na kterou jsme vystoupili od Divišova. Cestou jsme navštívili kostelík ve Zdebuzevsi pod Velkonáčem a zkontrolovali keše cestou. Na Vrších už sílil vítr. To mělo velmi pozitivní vliv na viditelnost, a tak jsme odsud poprvé zahlédli Krkonoše a jim vévodící Sněžku. Stejně tak západní okraj Jizerek. U českého brodu se tyčil vysílač. Po jediném platném spojení do pikadora a pár duplicitních spojeních jsme se přesunuli do Lbosína.

Ze Lbosína jsme vystoupili na QTH Březák, kde jsme na rozhledně Špulka udělali pár dalších spojení, z nich některá i platná do Pikadora. Hlavně jsme se ale kochali takovým výhledem, jaký jsme tu ještě nezažili. Krkonoše, Jizerky, celý Ještědský hřeben (106km) a Milešovka (105km). Prostě paráda. Díky větru jsme chytli nejen pěkné výhledy, ale i rýmu, takže jsme z Pikadora vytěžili co se dalo a předčasně opustili poslední QTH, aby k rýmě nepřibyl ještě nějaký další úlovek.

Díky pořadateli za skvělou akci, všem pomerančistům za QSO a brzy zase naslyš!

 766 total views,  2 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x