Dobříčkovský portejbl – vlak, bloudění a 4 aktivace

23.11.2013 jsme vyrazili ve složení operátor a fotograf (ta fotka v textu není od něj, to je moje amatéřina z mobilu) na desetikilometrový portejbl z Dobříčkova do Lísku (žel.st. Postupice). Takový podle mě typický PMR portejbl. Nohy na ramena, vysílačku na příjem, na každém kopci výzvy.
Ale nejdřív na vlak. Z Vlašimi v Dobříčkově na zastávce jseš vlakem za chvíli. Pak hned stoupání přes Dobříčkov nahoru na první kótu Kalamajka. Povede se aktivace druhé a poslední české Kalamajky? První se ve 12:50 ozývá Jakub Řevnice z Vysokého vrchu. Pěkných 60km. Pak během dalších pouhých 11 minut následovali Dan Chocerady, Ruda Kunratice, Sláva Slaný a Jerry Nové Město z portejblů a nakonec dvě dámy Anička Vlašim a Rybana Kladruby z domácích QTH.
Pak přesun na Chlum, to jest do 300m vzdáleného sousedního lokátoru.

I tady se povedla více než dvě povinná aktivační spojení. Přispěli k tomu opět Dan Chocerady, Jakub Řevnice, Jerry Nové Město /p Smrk (DX dne 132km) a Rybana Kladruby a přidali se k nim Světla Vlašim z domácího QTH a Expedice Jeřabina na portejblu stejného jména v Krušných horách (130km).
Další přesun byl poměrně dramatický, minuli jsme červenou značku, a tak jsme šli za střelkou GPS směrem ke kótě Pod Skálou. Přes les, potok, bažinu, ale nakonec úspěšně. Stáli jsme uprostřed lesa. Slyšet bylo mizerně několik stanic, ale nás neslyšel delší dobu nikdo. Až nakonec zachránili aktivaci této kóty Anička Vlašim z domácího QTH a Filip Vinohrady na rozhledně Děd u Berouna. Děkujeme.
Pak jsme se vydloubali z lesa a zamířili přes Pozov k Hovorkově hůře. Podle plánu měla být aktivace této nejvyšší kóty dne nejmenší problém. Skutečnost však byla jiná. Slyšeli jsme několik expedic, ale nás nikdo. Že by ten vysílač pod vrcholem? Ve 14:50 se podařilo spojení s Jakubem Řevnice na Tuchoníně. A pak téměř 40 minut nic. Když už jsme se chystali vypadnout, aby nám neujel vlak z Lísku, ozvala se Anička Vlašim a zachránila nám aktivaci kopce. Díky, Aničko. A pak alou na vlak. Byl to pěkný poněkud mobilně-chodecký portejbl (10km pěšky), který dal spoustu pěkných spojení, celkových 766km spojení a aktivaci 4 kopců. Jak poznamenal kolega, mám jako první a jediný aktivované všechny Kalamajky v České republice. 🙂 Deník (nejen tohoto) portejblu najdete ZDE.

 498 total views,  4 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x