Dočasná změna pravidel soutěže PMR2021

Přehlídka Malých Radiostanic
POZOR, DOČASNÁ ZMĚNA
Milí soutěžící,
od 1.3. je v rámci nouzového stavu omezen volný pohyb osob takovým způsobem, že podle mého názoru jako pořadatele soutěže PMR2021 zasahují tato omezení do rovných příležitostí soutěžících. 
Rozhodl jsem se proto dočasně změnit pravidla soutěže v období od 1.3. do 21.3.2021 (případně do odvolání platnosti těchto omezení).
Způsob a pravidla zveřejňování soutěžních příspěvků v době platnosti této změny zůstávají stejné. Bodování soutěžních příspěvků zveřejněných v době platnosti této změny se mění takto:
Počet bodů za počet spojení = 0 nezávisle na počtu spojení.
Počet bodů za dosažené lajky = 1 nezávisle na počtu lajků.
Celkem tedy každý zveřejněný příspěvek bude hodnocen 1 bodem.
Zdůvodnění:
1) Zajistit rovnost soutěžících nezávisle na tom,
jak jsou v souladu s omezeními plynoucími z usnesení vlády č. 216 z 26.2.2021 mobilní.
2) Nemotivovat soutěžící k porušování platných omezení plynoucích z tohoto usnesení. Zejména nemotivovat ke snaze zaujmout co nejvýhodnější vysílací QTH v rozporu s platnými omezeními s cílem dosáhnout maximálního počtu spojení. Z tohoto důvodu je pozastaveno bodové ohodnocení počtu spojení.
3) Zabránit situaci, kdy některé soutěžní příspěvky budou reklamovány z důvodu možného nelegálního vysílání v rozporu s ustanoveními tohoto usnesení. Nejsem k rozhodování takovýchto sporů oprávněn, proto by nebylo možné je vyřešit.
Technické zabezpečení změny:
Činnost robota získávajícího údaje z příspěvků podle původních pravidel nebude změněna. K úpravě hodnocení soutěžních příspěvků podle změněných pravidel dojde ručně po skončení této změny. Proto po dobu této změny budou průběžné výsledky soutěže zkreslené. Pořadatel si vyhrazuje možnost provést úpravu hodnocení už v průběhu platnosti změny, pokud to bude technicky možné. Pořadatel si vyhrazuje možnost pozastavit po dobu platnosti změny činnost robota a nezískávat údaje ze zveřejněných soutěžních příspěvků.
Závěr:
Dočasnou změnu pravidel považuji za nezbytnou reakci na změnu podmínek. Doufám, že doba trvání této situace bude co nejkratší. Pokud máte nějaké pochybnosti související s touto změnou pravidel, podívejte se prosím nejdříve do příslušného usnesení vlády. Návrat k původním pravidlům provedu okamžitě, jakmile budou zmírněna omezení pohybu.
Pokud byste hledali v textu usnesení, zaměřte se prosím na hlavní příčinu nerovnosti soutěžících v době platnosti usnesení. Tím je podle mého názoru fakt, že někteří soutěžící mohou legálně vysílat pouze v rámci vycházek v katastru obce podle části II. odst. 2, písmeno c) usnesení (což může být QTH s nulovou šancí na spojení), zatímco jiní mohou vysílat v rámci svých cest povolených výjimkami tohoto usnesení (část II. odst. 1-10) legálně i na zcela exkluzivních DX QTH v rámci okresu svého bydliště i mimo něj. Příslušné usnesení vlády ČR č. 216 z 26.2.2021 je zapsáno ve Sbírce zákonů ČR jako usnesení 213/2021 Sb.
A úplně na konec, jde tady o život. Kapénkovou infekci, která jse schopná udělat z vašich plic rybník, vůbec nezajímá ani počet spojení, ani počet lajků a nezajíma ji ani usnesení, které má zabránit tomu,abychom na sebe prskali a posílali tak jeden druhého do stavu nemocných. Nás by to ale zajímat mělo. Jde o nás.
Přeji vám stálé zdraví a radost z vysílání, i když podmínky k němu třeba nejsou teď zrovna ideální.
Tomáš Vlašim, pořadatel

 1,168 total views,  1 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x