PMR 2020 – září až listopad

Podzimní technické problémy způsobily, že jsem nemohl udělat měsíční vyhodnocení celé tři měsíce. Říkal jsem si, jestli to má cenu něco psát tři týdny před koncem ročníku. Ale má! Průběžné hodnocení bylo vždycky tak trochu jiné než jen pohled na průběžné výsledky. Hlavní roli v tom vždycky hrají vaše příspěvky. A tak se pojďme podívat na některé vybrané příspěvky, které v soutěži přibyly za poslední tři měsíce. Půjde o nejlepší příspěvky všech, kdo za ty tři měsíce nějaký příspěvek zveřejnili.

Nejvíc bodů do soutěže za tohle podivné období nabral Lides Úvaly a překonal (aspoň v těch třech měsících) i Vendu Brdy. Sáhl si tak díky 26 soutěžním příspěvkům pro více než tisíc bodů. Nejlepší příspěvek Lidese Úvaly měl 89 bodů. Pořídil ho v září během Pikadoru a udělal při tom portejblu 68 spojení. Sám Lides pojmenoval tohle portejblové snažení jako „trojboj Na plachtě-Hradešín-Vinice“.

Venda brdy si na tisíc bodů za ty tři měsíce sice nesáhl, ale se 14 příspěvky obdržel bodů 985, a tak mu do tisícovky opravdu scházelo jen pár lajků. Jeho nejbodovanější příspěvek přesáhl 100 bodů a nutno říct, že 127 bodů za jeden příspěvek je opravdu pěkná nálož. Ten příspěvek pochází ze zářijového Pikadora, skvělé akce Jerryho Nové Město.

Třetí největší bodový příděl si pořídil za ty 3 měsíce Tom Praha. Celých 630 bodů mu přineslo 12 příspěvků. Nejúspěšnější z nich za 93 bodů zvládl opět během Pikadoru.

Tolik pomyslné stupně vítězů. Další příspěvky budou ty s nejvíce body, které ovšem nepatří borcům z první trojice, kteří mají v pořadí příspěvků obsazeno prvních 8 míst. Na devátém je příspěvek Matěje Brno se 77 body. A pozor, za ním je dalších 21(!) příspěvků borců z první trojky. Následuje příspěvek Evy Rokycany se 47 body.

O pouhá čtyři místa dál se nachází příspěvek Toma Kdyně z úžasné noci 25. listopadu, kdy při Nov Contestu pořádaném Martinem Kbely lítaly díky inverzi neskutečné dálky. Jak říká Tom, tu noc se překonání lenosti vyplatilo.

Hned za Tomovým příspěvkem je soutěžní příspěvek Rosti Brdy z jeho zářijové návštěvy u Vendy Brdy na Toku.

Další v pořadí (když přeskočíme dva řádky s volačkou Venda Brdy) je čtyřicetibodový příspěvek Sama Přerov.  Další pikadorský příspěvek v Přehlídce Malých Radiostanic 2020.

Za Samovým příspěvkem se umístil příspěvek pořadatele soutěže Tomáše Vlašim z listopadového nordicwalkingově péemerkového výletu na Řísnický vrch.

Následuje jeden z příspěvků Apache Znojmo s 35 body a příspěvek Adama Sedlečko s 32 body. Apache Znojmo lovil krásná spojení při listopadovém Nov Contestu. Překvapivě dosáhl na místa, kam by se bez inverze na vlnách PMR teoreticky neměl nikdy dostat. Adam Sedlečko pořídil příspěvek při říjnové návštěvě Toku.

Příspěvek Expedice TOFU vznikl na Zelenkové kopci při akci Rozloučení s prázdninami na vlnách PMR.

Následují příspěvky Bručouna Jirkov a Taťky Vangla (který v nedávných dnech změnil volačku, ale o tom až někdy jindy).

Tak, copak tu ještě máme? Ano ještě dva příspěvky, a to od Davida Konstantinky a George Opatovice.

Závěrem chci poděkovat všem, kdo vysíláte a zveřejňujetee svoje zážitky, fotky a povídání v soutěži Přehlídka Malých Radiostanic. Nejen že soutěžíte, ale zároveň svými příspěvky ve FB skupině PMR v Čechách propagujete náš společný koníček. Je potěšení přečíst si vaše zážitky, prohlédnout fotky z QTH, kam se třeba nikdy nepodíváme a být tam s vámi.

A úplně na závěr ještě statistika oněch třech měsíců…

Na slyšenou a na vaše další příspěvky se těší

Tomáš Vlašim.

 1,450 total views,  2 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x