PMR 2019 – duben

V úvodu hodnocení Přehlídky Malých Radiostanic 2019 za měsíc březen jsem psal, že Honza Třebušín má nejlépe našlápnuto ve stíhačce za suverénně vedoucím Apachem Znojmo. Honza to potvrdil. Apachův náskok, který byl v březnu více než stosedmdesátibodový, stáhnul během dubna na jeden jediný bod (k 1.5. se Honza dokonce dostal před Apache na první místo s náskokem 25 bodů). Pojďme se tedy podívat, jak vypadal duben v soutěži PMR 2019.

Dubnové stupně vítězů

Honza Třebušín se stal jasným vítězem dubnové části PMR 2019. To je také důvod, proč najednou dýchá na záda dosavadnímu bezkonkurenčnímu favoritovi Apachovi Znojmo. Honza za duben získal 247 bodů. Největší přísun bodů mu zajistil jeho soutěžní příspěvek z prodlouženého velikonočního víkendu, kdy portejbloval na Sedle a dokázal tam udělat 56 spojení. Tento příspěvek mu přinesl celých 79 bodů.

PMR 2019 duben - Honza Třebušín
PMR 2019 duben – Honza Třebušín

Honza Třebušín /p Sedlo 726m

Druhý se v dubnu umístil Karel Mariánky. To ho přiblížilo prvním dvěma borcům v průběžném pořadí. Celkem získal 142 bodů. Za svůj nejlepší příspěvek si připsal 30 bodů díky svému portejblu na šumavskou kótu Velký Ostrý v lokátoru JN69NE.

PMR 2019 duben - Karel Mariánky
PMR 2019 duben – Karel Mariánky

Karel Mariánky /p Velký Ostrý - Šumava 1293m

Bronz získal v dubnu Apache Znojmo. Na něj neobvykle nízkým výkonem 76 bodů ztratil obří náskok z prvního čtvrtletí a dal tak dalším borcům naději, že je pořád o co soutěžit. Apache byl v dubnu na dvou portejblech započítaných do sotěže. Oba mu shodně přinesly 38 bodů. Pro dnešní hodnocení jsem vybral jeho portejbl na Děvíně 6.4.

PMR 2019 duben - Apache Znojmo
PMR 2019 duben – Apache Znojmo

Apache Znojmo /p Děvín 554m

Druhá trojka

Těsně za stupni vítězů zůstala Eva Rokycany, která za svůj jediný soutěžní příspěvek získala 26 bodů. Jak tento příspěvek vznikl? Sama Eva k tomu říká: „Krátká zastávka cestou na návštěvu, nejprve v Nevidě u hromady slámy a poté na rozhledně v Železném újezdě.“ Proč ne. Díky za soutěžní příspěvek.

PMR 2019 duben - Eva Rokycany
PMR 2019 duben – Eva Rokycany

Páté místo obsadil předloňský vítěz Jarda Velké Poříčí. Portejbloval na Skutině a za svůj příspěvek si vybobyl 22 bodů. Jarda nedávno udělal zkoušky a na PMR už mu zřejmě nezbývá tolik času, což je pochopitelné. O to více si ceníme jeho soutěžních příspěvků. Díky Jardo.

PMR 2019 duben - Jarda Velké Poříčí
PMR 2019 duben – Jarda Velké Poříčí

Šestý skončil s deseti body za svůj jediný příspěvek Víťa Krnov.

PMR 2019 duben - Víťa Krnov
PMR 2019 duben – Víťa Krnov

Všem soutěžícím děkuji za jejich soutěžní příspěvky. Budu se těšit na příspěvky květnové. A na závěr přidávám ještě grafy dubnových a průběžných výsledků soutěže.

73! Tomáš Vlašim

PMR 2019 - výsledky DUBEN

PMR2019-01-04

 

 

 841 total views,  1 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x