Mráz přichází z Kremlu

Vypůjčil jsem si název Mlynářovy vzpomínkové knihy ne snad proto, že bych chtěl politizovat, ale prostě proto, že východní vítr (tedy z Ruska, potažmo z Kremlu) přinesl den před 70. výročím února (myšleno 25. února 1948 zvaného druhdy Vítězný únor, jindy zase únorový puč) mráz do naší české kotliny. A tento mráz potnamenal i portejblový PMR provoz v poslední únorovou sobotu způsobem více než významným.

Z Kremlu – prostě z východu

Ano prostě z východu ke mně dolehly hlasy všech sobotních spojení. Nebylo to pravda až z Kremlu, protože to by ybla pohádkové DX, ale byla to jediná moje únorová spojení, která můžu poslat do Československého PMR Cupu za měsíc únor. Kromě jedné výjimky byl ny druhé straně vždycky Mikeš Jihlava.

Ale vezměme to od začátku. Původní záměr byl vyrazit na rozhlednu Špulka na vrchu Březák v lokátoru JN79JT. A taky jsme tam s mojí XYL vyrazili. Jenže jsem se nějak zapovídal a najednou koukám, že místo na Divišov jedu na Kácov. Ale co, přeci se nebudu vracet. A tak jsme pokračovali směrem na Velkonáč do lokátoru JN79LS. Při příjezdu do Tehova v lokátoru JN79LR jsem zaslechl provoz na 7. kanále a udělal spojení s Budem Zruč /p Psáře. Byl jsem od něj sice kousek, ale přesto v jiném (sousedním) lokátoru, a tak to bylo první platné spojení dne. Domluvili jsme se, že zastavím na jeho portejblu a dáme řeč na přímo. Našel jsem ho s celou partou u vysílače na Veselce. Pokecali jsme a dohodli se na společném pokračování na Velkonáč.

Velkonáč

Ten kopec prostě miluju. Nádherný kruhový výhled. Jediná pětistovka široko daleko bez lesa na temeni. Ideální nejen pro PMR vysílání.

Tu zmrzlou sobotu byl na Velkonáči sníh a mrazivý vátr zalézal z anehty. Točit video na matlafonu byo dost nepříjemné. Ale nakonec se něco podařilo. Minimálně super setkání péemerkařů!

Špulka

Po portejblu na Velkonáči následoval přesun na Březák s odlovem kešky po cestě. Všechno hezky zdokumentováno. Živé vysílání od Lbosína a potom i z Březáku.

Pod rozhlednou

Na rozhledně

Tak zase naslyš na vlnách PMR.

Tomáš Vlašim

QR kód soutěže PMR 2018
QR kód soutěže PMR 2018

 

 

 

 1,068 total views,  2 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x