Zimní PMR střelec 2017 jaký byl

Letos poprvé část zimy provázela naše PMR radovánky soutěž Zimní PMR střelec. Začala po půlnoci 21.1. a skončila na konci dne 12.3.2017. Soutěž měla jednoduchá pravidla. Co spojení, to bod. Pif, paf, dvě rány, dvě spojení, dva body. Proto i ten název.

Zimní PMR střelec vystřelil

Ano vystřelil. A nebyl jen jeden. Jen jediný střelec chyběl do dvou desítek závodníků. Kdybych si sám nezakázal jako pořadatel účast, mohlo nás být dvacet. Tento devatenáctičlenný peloton závodníků tedy vystřelil za 51 dní trvání soutěže celkem 711x. To je úctyhodných téměř 14 spojení za den. Asi nejvíc tomu přispěla skutečnost, že soutěžit bylo možné opravdu každý den. Nebylo potřeba vybírat jeden start v měsíci jako pro dlouhodobou soutěž. Na druhou stranu nebyla to jednorázová soutěž. Bylo to někde mezi. Urči si sám, který den budeš soutěžit. Můžeš klidně každý den. Podobně jako v soutěži PMR Kopce. Snad se ten formát líbil soudě podle počtu soutěžících. Třeba se ještě od nich dozvíme něco v komentářích. Co se týká dnů v týdnu, vyhrála to samozřejmě opět sobota. V závěsu za ní neděle, potom čtvrtek a úterý. Nejméně spojení proběhnlo v pondělí.

Histogram počtu spojení podle dnů v týdnu
Histogram počtu spojení podle dnů v týdnu

A co kilometry?

Tentokrát kilometry nebyly hodnoceny. Ale kdo chtěl, mohl jse zapsat. A většina soutěžících to dělala. Proto můžeme konstatovat, že celkem bylo za dobu trvání soutěže nahlášeno 27.805 kilometrů. Pořadí v této disciplíně je neoficiální, přesto jsem se ho rozhodl zveřejnit alespoň ve formě následujícího grafu.

Zimní PMR střelec - kilometry
Zimní PMR střelec – kilometry

Výsledky

To nejlepší na konec. Soutěžící už obdrželi pamětní lupeny a první tři také diplom, takže už vědí, jak to dopadlo. Nakonec každý se mohl podívat kdykoli na průběžné (nyní již konečné) výsledky soutěže.

Tramtadadá! Zde jsou stupně vítězů.

1 První se umístil Radek Hrabůvka s výkonem 153 spojení.
2 Na místě druhém skončil Karel Praha s celkovými 125 spojeními.
3 Místa třetího dosáhl Johan Hradec s 89 spojeními.

Gratulujeme!

Na další umístění se podívejte na tomto obrázku převzatém z průběžné soutěžní tabulky.

Zimní PMR střelec - výsledné pořadí
Zimní PMR střelec – výsledné pořadí

Děkuji všem zúčastněným, že pilně zasílali svá hlášení. Budu se těšit na boj o vítězství v dalších soutěžích, které na vás čekají. Ta následující bude jarní a bude úplně jiná, než Zimní PMR střelec. Tajný kód soutěže zní – JPMR.

73! Tomáš Vlašim

 443 total views,  1 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x