Únor bílý, Tomáš šílí, únor bez sněhu, dávám se s PéeMeRkou do běhu

Podrobnosti o mém vysílání na vlnách PMR v únoru 2014 si přečtěte v článku S PéeMeRkou na kopcích, když v únoru není sníh na stránkách Jerryho Nové Město www.cbpmr.cz. Tady zmíním jen pár postřehů. Jak se ukázalo v zimě, je možné s péemerkou operovat i v zimních měsících a mínusových teplotách. Má to ale svá úskalí. Mně například při lednovém portejblu na Ondřejově zamrzl displej Motoroly T80 a už to nerozchodil. Aby ne, když na Skalce u Kostelních Střimelic vedle Ondřelova to vypadalo takto:


Skalka 516m u Kostelních Střimelic…


…a pohled od Skalky na Pecný

Z černobílého displeje se stal takový pseudobarevný displej. Ale statečně ukazuje dál.
To únor, to bylo jiné kafe. Mnoho dní bylo poznamenaných sluníčkem takřka jarním a tak se to běhalo po kopcích jedna báseň. Žádné zamrzlé displeje a podobné patálie. Jen někdy bylo oblečení na portejblech až moc teplé nebo jsem nesl v batohu zbytečnou zátěž, když jsem počítal s případným zhoršením počasí , které se nakonec nekonalo. Ale tak jsem naučený z hor a když člověk i na těch nižších krtinách pobývá celý den, není radno to podceňovat.
Pokud si chcete o letošním únorovém portejblování přěčíst víc, navštivte výše inzerovaný článek S PéeMeRkou na kopcích, když v únoru není sníh na stránkách Jerryho Nové Město www.cbpmr.cz.
Mějte se fajn a těším se zase na slyš. 73! Tomáš Vlašim.

 702 total views,  2 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x