Nový PMRok 2014 na Velkém Blaníku

Nový rok 2014 jsem strávil na pochodu z Louňovic pod Blaníkem přes Velký Blaník a Holý vrch zpět do Vlašimi. Počasí ušlo a na rozhledně se povedlo pár pěkných novoročních spojení. Cestou zpět mi pak Pavel Praha a Andrea Praha pomohli spojeními na cca 60km do Brd aktivovat Holý vrch, což je vedlejší vrchol na severním úbočí Velkého Blaníku. Holý je jen podle jména, takže spojení z lesa do lesa na 60km byla docela práce a druhé spojení, tedy s Andreou, bylo opravdu vydřené a k jeho dokončení jsme potřebovali 12 minut!!! Díky za trpělivost, Andreo!
Protože jsem s sebou táhnul kromě PMR ještě další dvě vysílačky, tak jsem je i zkusil. Na CB bylo podle předpokladu kolem novoročního poledne naprosto zaflákáno vysílačkami z východu. Nicméně se povedlo jedno spojení, a to na Jirku Neustupov, se kterým jsme se shodli, že si člověk na CB připadá jak na ruském nádraží. Také jsem vyzkoušel svoji dualbandovou vysílačku na prvním a čtvrtém kanále UHF sdílenek a udělali jsme vcelku pohodová spojení s Danem Chocerady.
Tak nějak proběhl Nový rok s vysílačkami na Velkém Blaníku a cestou z něj. Těším se na mnoho spojení v roce 2014 a přeji všem příznivcům vysílaček, ať nám to lítá!
Tomáš Vlašim

 532 total views,  2 views today

Tomáš Vlašim

Už několik let si svobodně užívám pobytu v přírodě i ve městě a jsem ve spojení se známými i neznámými lidmi díky vysílačkám PMR. Zvu vás na cestu do světa svobodné komunikace a rád budu vaším průvodcem. Můj příběh si přečtěte zde.

Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x